Kamp wil bindende afspraken bij verkoop KPN
De belangen waar Kamp op doelt, zijn vooral van publieke aard. Zo zijn veel diensten zoals C2000 afhankelijk van KPN en is ook een belangrijk deel van de ICT-infrastructuur in Nederland in handen van KPN.
Van die infrastructuur zijn andere telecomproviders, -dienstverleners en ook overheidssystemen voor hun functioneren afhankelijk. Ook gebruiken zowel overheidsinstanties als bedrijven de KPN-netwerken om vertrouwelijke informatie te transporteren.
Dit heeft volgens de minister ook te maken met de 'nationale veiligheid'. Kamp: "Met name een overname van KPN door buitenlandse bedrijven die direct of indirect onder oneigenlijke invloed staan, kan gevolgen hebben voor de nationale veiligheid.'' Het is aan de overheid om eventuele kwetsbaarheden "zo volledig mogelijk te ondervangen via wet- en regelgeving, adequaat toezicht en - waar het dienstverlening betreft - aanvullend via contractuele afspraken''.
Kamp gaat samen met de ministers van Veiligheid en Justitie, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Defensie bezien of de bestaande maatregelen nog effectiever kunnen worden toegepast en of aanvullende voorzieningen nodig zijn.
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee