IPv6-doelstelling Amerikaanse overheid lijkt onhaalbaar
Gebrek aan ondersteuning
De overheidsorganisaties kampen bij de overstap met een gebrek aan ondersteuning bij dienstverleners en leveranciers van netwerkapparatuur, stelt een bij het IPv6-programma betrokken hoofdingenieur tegenover Network World. Het Defense Research and Engineering Network waar deze Ron Broersma voor werkt, is één van de organisaties die IPv6 al wel heeft weten te implementeren.
Maar Broersma kreeg daarbij wel te maken met onvoldoende IPv6-diensten bij de netwerkproviders waar de Amerikaanse overheid een contract mee heeft, verschillen in functionaliteit tussen hardware en software voor de IPv4- en IPv6-deln van het netwerk en gebrek aan ondersteuning van het Dynamic Host Configuration Protocol for IPv6. Ook bestaande beveiligingsproducten schoten tekort op het vlak van IPv6-onderteuning.
Geen sancties
In Nederland staat de overheid ook een transitie naar IPv6 voor. Hier is echt geen dwingende datum geformuleerd; overheden worden geacht IPv6 te implementeren tenzij te kunnen onderbouwen dat dat (nog) niet kan. In de wet die Amerikaanse overheden verplicht om IPv6 op 30 september 2012 geïmplementeerd te hebben, zijn overigens geen sancties opgenomen.
Voor de overstap van de interne netwerken is de Amerikaanse overheidsorganisaties meer tijd gegund. Die hoeven pas op 30 september 2014 klaar te zijn voor IPv6.
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee