Veel Android-telefoons onveilig door late updates
Hij verwijt de telecomproviders dat zij niet voor een actueel updatemechanisme zorgen voor gebruikers van Android-apparatuur. Hij voert daarbij cijfers aan van het Google Android Developers Dashboard, waaruit blijkt dat zeker de helft van alle apparatuur die onder Android werkt, voorzien is van Gingerbread, een versie die in 2010 is uitgebracht. En die zijn dus niet goed gepatcht. Google valt hierbij niets te verwijten, volgens Soghoian. Dat zorgt over het algemeen snel voor patches bij lekken, maar die patches moeten dan nog wel bij de gebruikers terecht komen.
Google heeft weinig invloed
Apple heeft grote invloed op de telecomproviders omdat die graag zijn producten verkopen. Daar Android echter open source is en grotendeels gratis wordt verstrekt, heeft Google geen invloed op de telecomproviders en telefoon- en tabletleveranciers waar het de verspreiding van updates betreft. Soghoian noemt de situatie die hierdoor is ontstaan “een crisis”. Volgens hem besteden hardwareleveranciers maar heel weinig geld aan het verspreiden van updates. Voor elk apparaat moet namelijk een unieke versie gemaakt worden en dat kost geld. “Ze besteden dat liever aan de meest recente versie en aan apparaten die ze aan het ontwikkelen zijn.”
Soghoian noemt Google Nexus-apparaten de veiligste keuze omdat die heel regelmatig van updates worden voorzien door Google.
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee