Facebook probeerde Google in een kwaad daglicht te stellen

Desgewenst kon Burson-Marstellar Soghoian helpen bij het schrijven van artikelen en het geplaatst krijgen daarvan in gerenommeerde bladen.
Soghoian ging niet op dat aanbod in. Hij probeerde eerst te achterhalen wie Burson-Marstellars opdrachtgever was, en toen die dat niet wilde onthullen plaatste hij de e-mailwisseling online. Kort daarop bleek dat ook de Amerikaanse krant USA Today benaderd was door Burson-Marstellar.
Geen lastercamagne, stelt Facebook
Al snel bleek dat Facebook achter de campagne zat – Dan Lyons van The Daily Beast wist dat boven water te krijgen. Die was niet als lastercampagne bedoeld, benadrukte een woordvoerder. De bedoeling was om de aandacht te vestigen op gebruik van informatie op Facebook-accounts waar de houders van die accounts geen toestemming voor hebben gegeven, en Facebook al evenmin. Waarom Facebook dan niet zelf in alle openheid aan de bel trok, maar anoniem een campagne opstartte, verklaarde de woordvoerder niet.
Burson Marstellar heeft inmiddels deels het boetekleed aangetrokken. Opdracht om een campagne op te starten horen niet geaccepteerd te worden als de opdrachtgever anoniem wil blijven, aldus het PR-bureau. Opmerkelijk genoeg neemt Burson-Marstellar overigens geen afstand van de inhoud van de opdracht.
Het opzetje is natuurlijk niet meer dan een incident, maar het illustreert wel dat de spanningen tussen de belangrijkste spelers op het gebied van onlinegemeenschappen en sociale netwerken beginnen op te lopen.
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee