Philips en Radboudumc digitaal met diabetes
Jeroen Tas, topman van Philips Healthcare Informatics Solutions and Services, legt uit dat specialisten en andere verzorgers nu nog ieder op hun eigen eilandje opereren. "Een diabetespatiënt heeft te maken met soms wel tien zorgverleners en artsen en moet per dag tot wel tweehonderd beslissingen nemen. Het is in het belang van de patiënt als hij in een community 'gevangen' worden. Dan hoeft een patiënt niet bij ieder bezoekje aan de arts weer door de hele medische molen heen."
Ook wordt voor een ieder aan wie de patiënt toestemming geeft inzichtelijk welke medicijnen zijn voorgeschreven en wat de behandelmethoden zijn. Lucien Engelen, directeur van het innovatiecentrum van Radboudumc legt uit dat met het combineren van de gegevens ook specialisten beter begrijpen wat er aan de hand is en wat te doen. "Maar ook kunnen deze, mits daar toestemming voor wordt gegeven, gebruikt worden voor onderzoek."
Hij benadrukt dat niet alleen Philips-apparatuur wordt gebruikt. Alle apparaten en applicaties die aan de medische eisen voldoen, kunnen in het systeem worden geïntegreerd. Op den duur wordt ook de behandeling van andere ziekten dan diabetes op deze manier ingericht.
Voor Philips is het leveren van diensten in plaats van apparatuur aan ziekenhuizen een steeds belangrijker aandeel in de omzet. Tas spreekt van een transformatie van het hele zorgsysteem. "Dat is een kwestie van de lange adem. Maar we moeten toe naar meer maatwerk en preventie. De stip op de horizon is een andere inrichting van de zorg."
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee